Recomanacions lectures primer trimestre 2022-23

Recomanacions lectures primer trimestre 2022-23

 

Des del Grup de Treball de Biblioteca del AFA compartim aquí una petita selecció d’algunes de les lectures que han agradat molt en els diferents ambients durant aquest primer trimestre. També compartim una recomanació final de lectura per les famílies de part de l’equip de mestres. Bones Festes!

 

3 anys

Recomanat pel nostre ambient Refugi: Molt adormit, molt despert, de Susanne Straßer Ed. Joventut, lletra minúscula, llibre de cartró. Un munt d’animals intenten dormir al mateix llit, però sempre passa alguna cosa: la foca es fa pipí, el cocodril va al bany a rentar-se les dents, el pelicà té un atac de set… Vinga a obrir i tancar la porta! Abans de tornar al llit, res millor que un petó de l’amic que és a una altra habitació. 

4 anys

Recomanat per l’ambient Borumballa: Un sopar de por, de Meritxell Martí Ed. Cruïlla, lletra lligada, tapa dura. Un llibre sobre un restaurant de luxe on aniran a un banquet la mòmia i el monstre de sota el llit, entre altres vells coneguts. L’estrella del conte són els menús fastigosos, com les croquetes de l’àvia una mica estranyes o la famosa piràmide d’ulls. Un llibre molt divertit sobre malvats i monstres.

5 anys

Recomanat per l’ambient de Tailerra: El llibre sense dibuixos, de B. J. Novak Ed. Estrella Polar, lletra lligada, tapa dura Però com pot ser divertit un conte sense dibuixos? És possible si l’adult que el llegeix fa sorolls com a cataxof i patapíííí o dir que sí, que es un mico robot. Com que no té il·lustracions, el text està escrit en diverses tipografies i diferents colors per fer-lo més atractiu.

 

6 anys

Recomanat per l’ambient  Bacho Kiro: El llibre més bonic de tots els colors, de Tom Schamp Ed. Combel, lletra lligada, tapa dura. Els colors són a tot arreu: a les cançons, a les ciutats, al menjar… Aquest llibre porta per subtítol Enciclopèdia Otto Colorista, i és que no trobarem una narració a l’ús, sinó més aviat una mena d’inventari ple de colors i de detalls que permeten llegir-lo una vegada i una altra, i una altra.

7 anys

Recomanat per l’ambient de Saqqara Enigmes: Desafia la teva ment amb 25 histories de misteri, de Victor Escandell Ed. Zahorí Books, tapa dura, lletra lligada Un llibre-joc on es plantegen enigmes per resoldre’ls mitjançant l’observació de la il·lustració i la comprensió del text, o bé, mitjançant la lògica o la imaginació. Els enigmes van acompanyats d’il·lustracions i tenen diferents nivells de dificultat. 

Recomanació de lectura per les famílies:

 

L’art de posar límits, de Sonia Kiass, Ing Edicions. Per poder acompanyar la gestió dels límits ja que, sovint, és un tema que a les famílies us preocupa i ocupa.