Un mural participatiu

Un mural participatiu

D’aquí poc, el jardí gran de la nostra escola lluirà un bonic mural participatiu que posarà color, naturalesa i alegria a la paret de formigó.

Fa uns mesos, l’Azahara, una mare il·lustradora de l’ambient de les Estunes va plantejar la idea del mural per decorar l’escola. Juntament amb l’Israel i l’Arturo, també pares d’Estunes, van idear el projecte i el van presentar a la Comissió de Benestar. Fa poc, es van unir al projecte un parell d’estudiants de disseny de la BAU (el Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona) que han donat un cop de mà per polir els detalls i per ajudar en la producció.

L’aspecte final del mural serà fruit d’una tasca participativa, perquè les famílies que ho desitgin podran contribuir en l’execució del projecte. Per això, l’equip ha dissenyat unes plantilles de formes geomètriques senzilles que poden combinar-se per crear els diferents motius. I el dia de la realitzacó del mural, ja ens hauran preparat el fons que emmarcarà les figures que pintarem aquell dia. No cal saber dibuixar a mà alçada, només seguir algunes recomenacions de l’Azahara i la resta de l’equip per utilitzar les plantilles i les tècniques d’estampació. Serà fàcil i divertit!

A continuació, us mostrem una idea de com podria quedar, tot i que l’estètica definitiva dependrà de l’art i l’emoció que hi posin les families participants.

Però això no és tot! Mentres les famílies pinten el mural, hi haurà un taller d’estampació per a les criatures amb les estudiants de la BAU. En acabat, podran decorar la paret oposada a la del mural amb les seves pròpies creacions. Serà una manera genial per anar-se acomiadant d’aquest curs en el que la normalitat, finalment, s’ha obert camí.

El dia que realitzarem el mural serà el dissabte 11 de juny. Us donarem tots els detalls pel canal de Telegram quan faltin pocs dies. Mentrestant, us animem a tafanejar més detalls sobre el mural en aquest document.