Recomanacions de lectures lliures d’estereotips

Recomanacions de lectures lliures d’estereotips

Per acabar la setmana del Dia de la Dona, us volem fer arribar una selecció de llibres totalment lliure de qualsevol estereotip. Contes que trenquen amb els models establerts per la societat. Considerem important que els infants disposin de contes i històries que fomentin la igualtat i on tots i totes puguin trobar referents per identificar-s’hi.

Alguns d’aquests contes van ser els escollits per a la jornada de lectures als jardins de l’escola, que va tenir lloc el passat dia 9 de març, on mares, tietes i àvies ens van fer viatjar al món magic dels contes.

Us compartim algunes ressenyes, desitjant que gaudiu d’aquestes lectures!

RÍNXOLS D’ÓS. Editorial Juventud.
Aquesta nit és el gran carnestoltes del bosc i tots preparen les seves disfresses: La Mama Ós acaba de cosir la seva disfressa de Ventafocs, el Papa Ós es veu fantàstic vestit de Llop Ferotge. «I tu, Osset?» «Jo, em disfresso de Rínxols d’Ós!». Al Papa Ós no li agrada gens la idea que el seu fill vagi amb una faldilla i cuetes rosses i l’intenta persuadir que canviï de disfressa, però l’Osset es manté ferm. Un àlbum en clau d’humor contra les convencions socials i els gèneres establerts.

VISCA LES UNGLES DE COLORS. Editorial Nubeocho.
Qui ha dit que els nens no poden pintar-se les ungles? A en Joan li agradava pintar-se les ungles i quan se’n van riure d’ell a l’escola, el seu pare va decidir recolzar-lo i pintar-se-les ell també. Amb aquest conte podeu reflexionar junts sobre les diferents expressions de gènere i el respecte a la diversitat, i a treballar les habilitats d’empatia i pensament crític, entre d’altres.

ELS DIES FELIÇOS. Editorial A buen paso
Dos nens, un poble que s’estén entre el mar i un turó, una història d’infantesa, una història d’amor, de felicitat i abandonament, la descoberta d’un lloc secret. Què li queda a la persona que no deixa el lloc? El dolor de l’abandonament, gran com una muntanya? Un record que és esperança? Una sorpresa amagada que és seguretat? Un conte explicat com una elegia, que ens parla del que realment importa a la vida.

LA PRINCESA REBEL. Editorial Blume
La princesa Susana sospirava: “el meu príncep arribarà. Però m’agradaria que fos aventurer de veritat…” No obstant, quan el príncep finalment arriba, no és el que la Susana s’imaginava. Estàs avorrida de les princeses tradicionals? Cansada dels contes en els quals la princesa sempre troba al seu príncep blau? Llavors, aquest és un llibre per a tú! Oblida’t dels vestits bonics, els contes de fades, els casaments i grans balls. A la princesa Susana li agrada l’aventura, les trapelleries i els amics poc habituals. Ella és, realment, una princesa rebel!

D’altra banda us compartim el llistat complet del llibres que han estat seleccionats per aquesta jornada de lectura. Si us animeu, podeu trobar-los a la biblioteca del barri!

Bones lectures!!