Recomanacions de llibres en motiu del Dia de la Terra

Recomanacions de llibres en motiu del Dia de la Terra

Des del grup de Biblioteca i amb motiu del dia de la terra us fem la recomanació de tres libres que són una autentica delícia.

Amb calma. 50 histories naturals
Rachel Williams. Editorial Flamboyant

Contempla les meravelles que passen just davant nostre quan ens prenem les coses amb prou calma.
La natura que ens envolta fa meravelles. Dia rere dia, hora rere hora, centenars de
transformacions meravelloses ocorren just davant nostre. Però no sempre és fàcil adonar-se’n i veure-les…
Llegeix aquestes cinquanta històries naturals, que et descrivim prou a poc a poc perquè puguis veure com tenen lloc. Després, surt a l’aire lliure i fixa’t en tot el que pots arribar a descobrir si et prens les coses amb prou calma.

Estimo la natura
Joana Raspall. Editorial el cep i la nansa

Poemes il·lustrats de Joana Raspall relacionats amb la Naturalesa, els seus animals, els astres que ens il·luminen i el cicle de la vida. Escrits en lletra de pal perquè primers lectors els puguin llegir  autònomament i il·lustrats amb el mestratge de la Gibet Ramon. La selecció està feta entorn la
Natura, un dels temes més recurrents de l’obra de Joana Raspall en la seva poesia adreçada als infants. Hi trobem poemes com “Un raget de sol”, “La nit”, “La caseta” o “L’oreneta”.

 

L’arbre de l’escola
Antonio Sandoval. Editorial Kalandraka

Aquesta història d’estructura circular narra -amb un llenguatge senzill- la relació entre un nen i un arbre petit que va creixent gràcies a l’amor que rep d’ell, i a l’afecte d’altres companys que segueixen el seu exemple. Malgrat la resistència inicial de la mestra perquè interactuessin amb l’arbre, també ella acaba afegint-se a la iniciativa dels alumnes, que aconsegueixen cridar l’atenció dels botànics. La importància de l’educació ambiental, el contacte directe dels alumnes amb la naturalesa per la seva formació integral i l’esperit col·laboratiu en la comunitat educativa estan presents en «L’arbre de l’escola».