8M: Lectura de contes a l’escola i proposta de memory

8M: Lectura de contes a l’escola i proposta de memory

Amb motiu de la diada 8M, dia de la dona, us compartim una selecció de llibres lliures d’estereotips de gènere i que, al seu torn, trenquen amb els models establerts en la societat. És important que la infància tingui al seu abast relats alternatius que fomentin la igualtat i que serveixin com a referents amb els quals poder identificar-se.
Demà, dia 9 de març es llegiran a l’escola.
Bones lectures!

La gallina Crestablava
La gallina Crestablava és una gallina diferent, amb un gran interès per la lectura, sobretot per les històries de pirates. Ni la incredulitat de les altres gallines de corral ni la desaprovació de l’granger, li fa cessar del seu afany de gaudir i explorar la seva passió.
Un conte protagonitzat per un personatge femení que amb gran confiança en si mateixa, se salva d’un futur incert, i amb gran generositat, comparteix amb els altres el gran poder de la imaginació i la riquesa d’acceptar, respectar i valorar les diferències.

Princesa Kevin
Kevin vol disfressar de princesa sense importar-li el que pensin els altres. «És una princesa i punt». A través d’unes pàgines plenes de color i humor, Kevin ens mostra les dificultats que es troba per ser princesa, i descobreix com és de difícil és complir amb els cànons de bellesa, desmitificant el que se suposa ser una princesa.
Una reivindicació a la igualtat ia la llibertat com a valors fonamentals, una invitació clara, senzilla i directa a la ruptura d’estereotips, i que desperta moltes preguntes i reflexions a petits i grans.

La mama se’n va a l’Antàrtida
Aquest llibre narra l’expedició Homeward Bound a l’Antàrtida, en la qual 100 dones viatgen al Pol Sud per lluitar a favor d’un planeta més sostenible i, al seu torn, reclamar més lideratge femení per debatre sobre la interacció amb el nostre planeta.
Què fa la mare quan no està fent de la mare? Aquesta pregunta va voler respondre Anna Cabré als seus fills, ni més ni menys que amb aquest sorprenent conte, que no només trenca estereotips de gènere, sinó que ens permet descobrir multitud d’aspectes interessant de l’Antàrtida.

La Bea balla
La Bea és una nena molt inquieta que s’avorreix a l’escola i no aconsegueix concentrar-se. La seva mare, preocupada, la porta a metge. I el metge li aconsella dur a Bea a l’psicòleg. En aquest moment es descobreix la seva enorme necessitat i capacitat de moviment. Quan Bea troba la seva veritable motivació, amb el suport de la seva mare que la porta a una escola de dansa, tot marxa millor.
Després d’una primera situació de vulnerabilitat i confusió davant la preocupació dels adults, que finalment aconsegueixen acompanyar-la i ajudar-la a trobar el seu motor, Bea es dóna poder i troba eines per enfrontar-se als reptes de la vida, sense deixar de somiar.

Petita i gran (biografies)
Aquesta col·lecció disposa de diferents contes en què podrem conèixer a dones de diferents àmbits: dissenyadores, pintores, científiques, aventureres, etc, però que tenen una qüestió en comú: van seguir el seu somni tot i que ho tenien tot en contra.

Proposta de memory
«8M jugant aprenem. Les coneixes?» Compartim un Memory amb mirada feminista que vam fer per als infants de l’escola l’any passat i que aquest any també els acompanya. Podeu jugar a casa i descobrir aquestes dones meravelloses, només haureu  d’imprimir dues vegades el pdf, retallar i… a jugar!» Descarregar memory

 

Propostes del Grup Biblioteca i Grup Gaia en Igualtat