Dones científiques de la comunitat de Gaia

Dones científiques de la comunitat de Gaia

Per al Dia Interacional de les dones i les nenes en la ciència, vam fer una crida a les mares, tietes, àvies, amigues, dels infants de l’escola.
Tot seguit podeu veure el que ens han volgut compartir, moltes gràcies a totes!

     

La Sonia és bioarquitecta i mare del Teo de Ginkgo Biloba i del Lucas del Refugi.

L’arquitectura és l’art i la ciència de crear els espais de vida de les persones. Dintre de la part científica, s’utilitzen principis, de la física, que vosaltres coneixeu molt bé: cada vegada que apileu diferents elements i que construïu torres molt altes i de vegades cauen o de vegades aconseguiu que es mantinguin a l‘espai, doncs tot això és física.

I després també hi ha una altra part en la que es basa molt l’arquitectura, que és la geometria, una part de les matemàtiques que ens serveix per intentar representar totes les mesures dels elements que hi ha a l’espai. Per exemple, dins d’aquesta habitació hi ha diferents relacions entre les alçades del sostre, entre les parets, però al final tot ho volem representar sobre unes figures planes. Aquesta relació entre les figures espaials o tridimensionals i les representacions de figures planes, es fan a través de la geometria.

La Maria és la mare de l’Iu de la lluerna i biòloga marina. Aquí ens explica la seva feina:

A la meva feina he investigat diferents animals marins, juntament amb altres investigadores i investigadors, per conèixer com viuen, com els afecta la contaminació i altres accions dels humans, i com ens afecten ells a nosaltres.
Per a fer això, vaig al mar a agafar uns pocs animals per estudiar-los i els porto al laboratori per analitzar-los. Després faig molta feina amb l’ordinador per obtenir els resultats! També faig molta divulgació, per explicar a tothom tot el que anem descobrint el meu grup d’investigació i jo, i d’altres grups d’investigació.

   

Sóc l’Imma, la tercera àvia de l’iu de la lluerna i sóc llevadora. Acompanyo a les dones durant el seu embaràs, part i postpart perquè visquin aquests moments de la seva vida amb amor i consciència. El cos de la dona és extraordinari! I la meva feina és recordar-ho a totes les dones que acompanyo.
Hola! Sóc la Bibiana, l’àvia de l’iu de la Lluerna i sóc cirurgiana pediàtrica. Ara ja estic jubilada però he treballat molts anys en un hospital visitant infants malalts i operant-los quan feia falta, sobretot d’apendicitis i fimosis. 

L’Adriana, metgessa i mare del Gabriel de Kebara y Dalia de la Lluerna.

   

Soy médica de familia, trabajo en un CAP e intento ayudar a la gente cuando está enferma y acompañarlos durante toda su vida.

L’Anna Villanueva, mare de la Sira de La Lluerna, és neurologopeda i ajuda a aquelles persones que arrel de patir una lesió al cap ja no poden parlar o empassar.

Soy Elena la àvia de Livia, soy química y durante muchos años he enseñado la física y la química a chicas y chicos en un colegio.
La química es la ciencia que explica la composición de las cosas y cómo se pueden transformar en otras.