Informació referent a la situació del fibrociment a l’entorn de l’escola

Informació referent a la situació del fibrociment a l’entorn de l’escola

Benvolgudes famílies,

Volem compartir amb vosaltres les darreres informacions que tenim respecte a la situació de la coberta de fibrociment que hi ha entre l’Escola Gaia, l’Escola dels Encants i l’EBM Leonor Serrano.

Després de les reunions dels darrers mesos, es va fer la recollida de mostres a les 3 escoles. Divendres a la tarda ens van fer saber que no hi ha presència de fibres d’amiant en cap de les mostres recollides del sorral, ni en les mostres ambientals. Es constata la presència de sòlids (trossos de placa que contenen amiant) en les mostres recollides de la pròpia coberta des de la nostra escola, fet que posa de manifest que es va deteriorant el material.

Durant aquest cap de setmana el Consorci d’Educació de Barcelona ha portat a terme una actuació per posar una tanca com a mesura de protecció, tant a l’Escola Gaia com a l’Escola dels Encants i a l’Escola Bressol Leonor Serrano. També al llarg del cap de setmana s’han tornat a recollir mostres a les cobertes de la finca veïna donant com a resultat que les cobertes no emeten fibres.

Ahir es va constituir la Comissió de seguiment de la retirada de l’amiant als entorns escolars de la zona de Glòries i l’Escola 9 Graons. Es va informar dels resultats de les mostres recollides, es van comunicar les gestions que s’estan realitzant pensant en l’objectiu de la retirada definitiva, i també restem a l’espera de l’aprovació d’un pla de treball per a una actuació a mig termini.

Des de l’Equip de l’escola i la Junta de l’AFA de l’Escola Gaia convoquem una reunió el proper dimarts dia 25 a les 16:15h. per tal de compartir aquestes informacions i comentar allò que considereu oportú.

Una abraçada,
Equip de gestió i AFA de l’Escola Gaia