Coneixem en què estan treballant els companys del Grup de treball Verd i Sostenibilitat

Coneixem en què estan treballant els companys del Grup de treball Verd i Sostenibilitat

Aquest curs s’ha creat el grup de treball Verd i Sostenibilitat dins de la Comissió d’Espais de l’AFA i les famílies que hi participen ens han explicat què estan fent. Aquí en teniu un resum!

En el grup de treball Verd i Sostenibilitat repensem com es podrien millorar els espais exteriors de l’escola. Treballem per a definir un projecte integral, de tots els espais exteriors, que generi zones diverses (raconets) on els infants puguin observar el verd o jugar entre el verd i fins i tot manipular-lo.

Aquest primer trimestre hem treballat a definir una proposta del projecte i tenim previst començar a treballar als jardins de l’escola a partir d’aquest mes de febrer.

El nostre projecte engloba diferents vessants:

  • L’educativa, amb la màxima implicació possible dels infants tant a la creació del projecte (co-creació), com a la seva gestió posterior.
  • La sostenibilitat, treballant amb tipologies de plantes (adaptades al clima, de pocs requeriments hídrics etc…), materials (naturals, reciclats…) i enfocant en temes d’augment de la biodiversitat a petita escala amb la incorporació d’elements com caixes nius, hotel d’insectes o plantes que atrauen certs insectes.
  • L’adaptabilitat, ja que s’ha de tenir en compte que Gaia és una escola en construcció amb possibles futures necessitats com expansió en planta baixa i que està en obra cada estiu. En aquest sentit pensar en elements que es puguin moure fàcilment i posar-se de nou.

A la propera jornada de manetes del 29 de febrer, començarem a treballar en la zona de l’hort i en un racó del jardí gran.

Aquest grup de treball fa poc que ha començat, si t’animes a formar-ne part pots escriure a afa.comissioespais@gmail.com