Novetats sobre les actuacions a les teulades de fibrociment prop de l’escola

Novetats sobre les actuacions a les teulades de fibrociment prop de l’escola

El mes de desembre, es va aprovar una actuació consistent a aplicar un producte fixador (Aquaflex) sobre les teulades de fibrociment degradades. Les condicions de les cobertes feien impossible l’aplicació del producte segons les recomanacions del fabricant posant en greu entredit la seva eficàcia i generant preocupació en les famílies de les escoles afectades..

Davant aquests seriosos dubtes, es va plantejar la suspensió de l’actuació prevista per el Nadal i el Districte es va fer seva la proposta. A la reunió mantinguda amb representants de Districte, Consorci, Ajuntament, Agència de Salut, Empresa de desamiantat, AAVV, FAVB, Escola Gaia, Escola dels Encants, Escola Bressol Leonor Serrano i Escola 9 Graons, es van consensuar també les següents accions :

  • Encarregar l’estudi de viabilitat d’altres tipus d’intervencions
  • Constituir una taula permanent sobre fibrociment que involucri diversos agents del districte i diverses institucions a nivell de ciutat per vehicular la informació de manera més ordenada i consensuar els passos a seguir.

L’objectiu final de totes les parts és el desmuntatge de totes les teulades de fibrociment presents a l’àrea de les Glòries i al voltant de l’Escola 9 Graons. Algunes d’elles van encaminades a la retirada de cara a l’estiu. Per d’altres es preveu trobar una solució a aplicar el més aviat possible però que reuneixi les màximes garanties de seguretat per els infants, les treballadores, les famílies i les veïnes.

Us anirem informant dels avenços.

Més informació en un article publicat al diari ARA