Activitats de tarda

Preus activitats de tarda

En cas que algun infant no pugui assistir a l’activitat o si l’ha de recollir algú que no sigui la mare o el pare es comunicarà directament a la monitora.

Altres consultes relacionades amb les activitats de tarda: afa.comissioextraescolars@gmail.com

Psico Marcial

TEMPORALMENT NO DISPONIBLE

Qui ho realitza: Carolina Liniado 

Contacte: 617 86 28 89

Informació del grup: Per obrir el grup caldrà un mínim de 6 infants inscrits i es tancarà amb un màxim de 10.
Els familiars hauran d’esperar-se a la porta de l’escola fins que acabi l’activitat i entrar tots junts per ajudar als infants a sortir.

En aquesta activitat es treballarà des de la línia de la psicomotricitat relacional, tal com la planteja Aucouturier, però amb una mirada en el treball específic sobre la pulsió, la força pròpia i l’energia agressiva fent un camí de coneixement i d’expressió d’aquesta energia des de l’empatia i cap a una forma constructiva.

Generarem un espai segur per tal de poder facilitar el treball, i anirem construint les normes de convivència partint de tres regles bàsiques: no fer-se mal a un mateix, no fer mal als altres i no fer mal al material.

L’espai estarà preparat per albergar diferents registres motrius, i també per poder admetre variacions al llarg d’una sessió en funció de les necessitats que plantegi el grup.

La sessió tindrà tres temps:

  • un primer en el qual ens ajuntarem, ens saludarem i mirarem s’hi ha alguna cosa a explicar, que donarà peu al començament del joc,
  • un segon temps (el més llarg, que acostuma a durar uns 50 minuts), en el que els nens/es, desplegaran el joc sensoriomotriu i simbòlic,
  • i un tercer i últim temps, d’uns 20 minuts, en els que utilitzarem una altra forma d’expressió (colors, plastilina, fustes de construcció…), explicarem un conte o farem algun tipus d’exercici de relaxació i amb el que acabarem la sessió.

Si bé l’activitat es basa en el moviment lliure i espontani, anirem incorporant també, en la segona part, propostes més concretes, respectant la seva essència. És a dir, propostes de desenvolupament de la pulsió que podrien ser de caràcter més simbòlic o reglat (jocs grupals, en parelles, jocs d’animals, jocs per treure la força…).

La idea és oferir experiències que puguin donar als nens i a les nenes recursos per evolucionar la pulsió cap a formes creatives i constructives.

Circ

TEMPORALMENT NO DISPONIBLE

Qui ho realitza: Antahkarana –

Contacte: 605 57 55 98 (Marife) 682 15 31 02 (Cintia)

Informació del grup: Per obrir el grup caldrà un mínim de 8 infants inscrits i es tancarà amb un màxim de 16.
Els familiars hauran d’esperar-se a la porta de l’escola fins que acabi l’activitat i entrar tots junts per ajudar als infants a sortir.

Creem un espai de fantasia i màgia on poden manipular objectes de circ com els platerets, el diàbolo, cèrcols, carioques, teles aèries i trapezi.

El propòsit és treballar l’equilibri, ser conscients de l’espai, responsabilitat, perseverança, confiança, creativitat, cura de si mateixos i dels companys, enfortir els músculs, desenvolupar flexibilitat i sobretot romandre connectats a un món màgic, el qual els permet desenvolupar la imaginació i la creativitat.

En aquest grup també vam optar per treballar amb les famílies perquè els pares participin i s’encomanin de fantasia. Hem comprovat com molts nens, a edats molt primerenques, repeteixen els patrons familiars i inconscientment bloquegen la seva creativitat. Ens sembla fonamental que les famílies tornin a connectar-se amb el joc i poder mostrar-los l’ampli ventall de possibilitats que hi ha més enllà de la pilota o els ninots. De fet és en aquests jocs de fantasia on els nens poden alliberar emocions i expressar traumes que en moltes ocasions passen desapercebuts.

Dansa

Qui ho realitza: Andrea Abadia (AESA) 

Contacte: 649 54 27 53

Lloc: Porxo i interior en cas de pluja.

Informació del grup: Per obrir el grup caldrà un mínim de 6 infants inscrits i es tancarà amb un màxim de 10.
Els familiars hauran d’esperar-se a la porta de l’escola fins que acabi l’activitat.

Saltar, ballar, córrer, respirar, escoltar, crear, jugar, interpretar, gaudir, experimentar, imitar… La Dansa creativa per a infants entesa com un espai on, des de la cura i el respecte, l’adult acompanya al grup i convida a l’infant a descobrir el cos en moviment.  Un espai on tot hi té cabuda i l’espontaneïtat i l’expressivitat afloren. La dansa creativa permet ampliar els recursos expressius de les emocions bàsiques a través del reconeixement facial i corporal d’aquestes.

Tot a través de jocs i activitats de descoberta del llenguatge corporal: jocs sonors, amb la pròpia veu, amb materials diversos (gomes, cintes, guix, globus, pilotes, cèrcols, cordes, teles…). També destaquem  l’escolta i l’atenció a les audicions musicals, on fem èmfasi de diversos aspectes com poden ser els diferents ritmes i tempos, les modalitats musicals, etc.

Farem ús, de forma puntual, del dibuix a través de ceres de colors per a integrar aspectes de l’esquema corporal i la presa de consciència de l’espai que ocupem i la relació amb aquest. També d’altres materials com fustes i peces de construcció, plastilina, etc per a les transicions i els tancaments de la sessió.

La sessió s’estructura en 3 parts:

  • La primera consisteix en l’arribada i la presa de contacte amb l’espai, el grup i amb mi. Fem un petit escalfament i en aquest moment puc començar a veure com està el grup i a poder recollir l’energia del dia.
  • La segona part de la sessió té a veure amb les propostes que jo porto preparades. No sempre la sessió va tan pautada, també depèn del que porta el grup. Sempre intento anar recollint el que va sorgint durant les diferents dinàmiques per tal d’integrar-ho a la sessió si és pertinent.
  • I la tercera i última part, consisteix en aquesta tornada a la calma. Un petit relax i presa de consciència de com està el cos, del que hem fet i de com estem en aquell moment. Aquí és on sovint faig ús de materials per facilitar aquestes transicions i poder passar del cos a la paraula.

Un espai on gairebé tot pugui tenir cabuda. Els límits són clars i es basen en el respecte cap a un/a mateix/a, cap als altres i a l’espai.

Anglès creatiu

TEMPORALMENT NO DISPONIBLE

Qui ho realitza: Collage 

Contacte: 932 846 520 / collagebarcelona@gmail.com

Informació del grup: Per obrir el grup s’hauran d’inscriure com a mínim 4 infants i es tancarà amb un màxim de 12.
Els familiars hauran d’esperar-se a la porta de l’escola fins que acabi l’activitat i entrar tots junts per ajudar als infants a sortir.

LITTLE FACES

Un programa divertit i creatiu d’immersió lingüística fent servir els treballs manuals com a eina per aprendre anglès. Explorem diferents temes cada curs que estan centrades en un tema específic de la llengua anglesa, i donem a les estudiants l’oportunitat de treballar aquests temes, i l’idioma en general, per mitjà de l’art, jocs, cançons i contes. D’aquesta manera, els i les alumnes participen activament en el seu aprenentatge de l’anglès.

Els nens i nenes portaran a casa treballs manuals originals i imaginatius creats per ells mateixos mitjançant explicacions en anglès, aprenent l’idioma de la mateixa manera en què s’aprèn la llengua materna. Captem l’atenció dels més petits mitjançant una àmplia varietat d’activitats: treballs manuals, jocs, cançons, contes i moviment/psicomotricitat. Els i les estudiants més grans participen activament en la creació de diversos projectes organitzats en mesos temàtics, centrats en aspectes concrets de la llengua anglesa.

Fem servir, per tant, l’art com a eina per treballar i, alhora, aprendre anglès.

Piscina

TEMPORALMENT NO DISPONIBLE

Qui ho realitza: CEM VINTRÓ 

Contacte: escolagaia@aesantandreu.org

Lloc: CEM Vintró

Informació del grup: Per obrir el grup caldrà un mínim de 6 infants inscrits i es tancarà amb un màxim de 8.

Important!! L’Activitat de tarda de Piscina es realitzarà al CEM Vintró (Carrer del Consell de Cent, 623-627, 08026 Barcelona). Els monitors d’AESA recolliràn als infants als ambients corresponents a les 15:45h i els acompanyaran fins a les instal·lacions del CEM Vintró on els ajudaran a posar-se el banyador i els deixaran a la piscina a les 16:15h, l’activitat dins del recinte de la piscina dura de 45 minuts.
A les 17h els infants tornaran al vestidor on hi haurà els  familiars/acompanyants esperant-los per poder ajudar-los a vestir-se i recollir les seves pertinences.

Característiques del programa de piscina del Cem Vintró
• Programa portat a terme per personal titulat i especialista.
• Grups reduïts per monitors.
• Estructuració dels grups en funció del nivell i edat.

Objectius de l’activitat aquàtica
Aspectes psicomotrius.
• Percepció i coneixement del seu cos.
• Treball d’autonomia.
• Desenvolupament de les capacitats de coordinació, equilibri i flotació.
• Desenvolupament de l’esquema motor.
Aspectes físics
• Desenvolupament de les capacitats cardio – respiratòries.
• Enfortiment de la massa muscular i òssia.
• Desenvolupament de les capacitats físiques: força, resistència, flexibilitat, etc.
Aspectes emocionals
• Relació amb altres companys.
• Enfortiment de l’autoestima.
• Superació i esperit de millora.
Aspectes lúdics
• Diversió i relaxació.
• Utilització del cos com a forma d’expressió.
• Obtenció de satisfacció i plaer.
• El joc com a forma d’expressió.

Tastet d’esports

Qui ho realitza: AESA 

Contacte: escolagaia@aesantandreu.org

Lloc: Pati i interior en cas de pluja.

Informació del grup: Per obrir el grup caldrà un mínim de 6 infants inscrits.

Tastet d’Esports, comencem amb les habilitats bàsiques amb elements i material fungible. S’aprèn jugant a  botar, passar,  llençar, conduir, mitjançant jocs cooperatius i no competitius. I també amb alguns circuits coordinatius.

Primer hem d’aprendre a caminar, córrer, saltar, rodolar, reptar, trepar… per poder després relacionar-nos amb  la pilota (d’escuma o bé de plàstic tou), el frisbee (d’escuma) i amb les cistelles adaptades a la mida dels infants, així com material divers ja sigui de l’activitat: sticks, raquetes… o bé comuns: cons, piques, cercles, pitralls…

A les activitats, sempre hi ha una primera part d’adaptació o escalfament, mitjançant algun joc o proposta per després assolir l’objectiu de la sessió. A la part final, hi ha una tornada a la calma.

Cal venir amb roba esportiva (pantalons curts a l’estiu i xandall a l’hivern) i amb sabatilles. No es pot fer l’activitat amb texans, sabates…

Tot el material es desinfectarà abans i després de l’activitat.